Keskiviikkona 28.6.  Partaharjun portista tupsahtaa yli 300 leiriläistä Kuopion ja Mikkelin hiippakunnista. Lahja-iloisia yllätyksiä alkaa.

Tiedossa on viisi seikkailuntäyteistä päivää, monia erilaisia ohjelmia ja tietysti uusia ja vanhoja kavereita. Kesän seikkailu voi alkaa.

– Leirille tullaan iloitsemaan hienoista kavereista, kauniista luonnosta ja mukavasta yhdessä tekemisestä. Leirin nimi, Lahja, kertoo siitä, että kaikki tämä hyvä on lahjaa, sanoo leirinjohtaja, hiippakuntasihteeri Juha Antikainen Kuopion hiippakunnasta. – Kaikkein suurimmat lahjat ovat ihan lähellämme. On hienoa, kun näkee tyttöjen ja poikien löytävän uusia kavereita, oivaltavan uusia asioita ja oppivan taitoja. Lyhyessä ajassa saamme tehtyä paljon hauskaa. Tärkeä rooli on myös hiljentymisellä: olemme avoimin mielin Jumalan edessä, rukoilemme ja laulamme yhdessä. Ja näissä tilanteissa jokaisella on tilaa olla ihan oma itsensä.

Leirin lahjoja löydetään toimintapisteistä, joissa on tarjolla luovuuus-, liikunta- ja luontopaketit. Pakettien sisältä avautuu runsaasti tekemistä. Esimerkiksi luontopaketissa ovat rimpuilu- ja sokkoradat, leirijakkara ja ötökkäkoti. Luovuuspaketissa puolestaan on muun muassa mobiilirastirata, puukiekkoriipus ja musiikkia.

Reformaation 500-vuotisjuhlien hengessä paikalle saapuu myös Martti Luther. Lisäksi leiriläiset saavat myös salaperäisiä Hyväntekijät-kortteja.