Pielaveteläiset nukkuivat yön riippumatoissa. Kaikki seitsemän leiriläistä menivät rohkeasti nukkumaan riippumattoihin. Neljä heistä nukkui koko yön, osa meni yön aikana takaisin telttaan nukkumaan.

Pielaveden seurakunta on hommannut riippumattoja leirikäyttöä varten. Idea riippumatoista heräsi parisenkymmentä vuotta sitten tanskalaisten nukkumapaikoista suurleirillä, he nimittäin nukkuivat kaikki riippumatoissa. Riippumattojen päällä on pressu suojana, sekä yön ajaksi riippumaton päälle asetetaan myös hyttysverkko.

Aada, Helmi ja Maia eivät halunneet nukkua riippumatoissa koko yötä. Aada kertoi, ettei halunnut nukkua siellä, koska pyörii niin paljon nukkuessaan. Helmiä taas mietitytti läheltä menevä autotie, niin lähellä sitä hän ei halunnut nukkua. Maiaa pelotti se, että hän lähtisi kävelemään unissaan. Kaikki kolme yrittävät kuitenkin tänä yönä uudestaan riippumatossa nukkumista.

Tiina, Mandi, Veikko ja Rasmus nukkuivat koko yön riippumatoissa. Tiina kertoi, että riippumatossa nukkuminen oli kivaa ja nukutti paremmin kuin teltassa. Mandin mielestä riippumatossa nukkuminen oli jännittävää ja hän meinasi lähteä kesken yön telttaan, mutta uskalsi kuitenkin nukkua riippumatossa aamuun saakka. Tytöt suosittelevat riippumatossa nukkumista kaikille, mutta lämpimästi pukeutuminen on tärkeää! Veikko kertoi nukkuneensa koko yön ja riippumatossa nukutti paremmin kuin teltassa. Rasmus sanoi, että riippumatto oli pehmeä paikka nukkua.

Kuvat ja teksti: Heidi Hasanen