Partaharjun Purolassa on alkanut kuhina. Leiriläiset rakentavat telttojaan ja järjestelevät tavaroitaan. Leirialueelle on kahdentoista jälkeen valunut tasaisena virtana busseja täynnä jännittyneitä leiriläisiä – seikkailu Partaharjulla alkaa!

Ensimmäiset savut sytyttivät Varkauden ryhmä Paula Bomanin johdolla. Yhdellä tikulla ja tuli räiskyi nuotiossa.

Yhteispelillä rakennetaan leirikylää. Jokaisella on paikkansa leirin elämässä. Ryhmä tarvitsee jokaista ja yksilö ryhmää. Leiri on pienoisyhteiskunta. Leirillä on turvallista opetella elämän pelisääntöjä. Hyvin nopeasti huomaa että minun panostani tarvitaan. Ruokaa tai petipaikkaa ei ole ennenkuin ryhmänä alkaa toimiminen.

Kokeneet ohjaajat ovat leiriläisten turva. Myös ensiapuryhmä turvaa leirin elämää. Aika nopeasti se pääsikin hommiin. Leirillä tulee aina pieniä haavoja ja havereita. EA paikkaa ja tarvittaessa leirisairaalasta löytyy paikka jos tauti iskee pahemmin. Leirialueella Partaharjulla on erinomaiset puitteet. Telttaleiriläisille löytyvät sisävessat ja suihkut Harjuhovin alakerrasta. Löytyy kioski makean nälkään, hieno beach ja rantasauna. Teltta-alueilla, joita on kuusi, löytyy jokaisesta kiinteät ruokailu- ja ruuanjakokatokset. Lahja-leirillä on käytössä Purolan leirialue.