Ensimmäinen iltaohjelma alkoi klo 19 ja jännittynein mielin askelsimme Purolan iltanuotiopaikoille ryhmissä omaa viiriä seuraten. Meitä odotteli joku ihme tummaan viittaan pukeutunut hemmo nuotiopaikalla. ei se puhunut koko iltana, mitä nyt vähän kohenteli tulta silloin tällöin.

Illan juontajana toimi monille tuttu Kiisi Isotalo, kerronnan, ilmaisun ja tarinoiden ammattilainen. Saimme tutustua eri ryhmien keppareihin eli keppihevosiin. Ei ne nyt kaikki kyllä olleet keppihevosia, oli siellä norsu ja härkä sekä sitten jotain aika epämääräistä. Näistä vielä kuullaan leirin aikana.

Nymanin Pekka toimi meillä trubaduurina ja vedimme myös leirin teemalaulun, jonka nimi on…yllätys, yllätys…lahja.

Lavalle asteli Sampsa Simpanen, standup-koomikko ja radioääni (Iskelmä). Sampsa kertoili vaikeuksistaan Savossa. Varmaa vastausta on hankala saada. Paitsi pohjois-karjalaisilta. Mutta he eivät olekaan Savosta.

Sampsa kertoili myös lapsistaan. Aika velikultia ja prinsessa. Onneksi äiti on pitämässä porukasta huolta ja sanomassa mitä he todella haluavat. Harrastuksista sen verran, että Sampsa on saanut jo porttikiellon moneen lastensa harrastukseen. Liian kannustava.

Iltamme päättyi Kiisin jatkotarinaan, josta olimme kuulleet jo bussissa. Iltaohjelman jälkeen olikin vuorossa iltapala sekä illan viimeinen Ristikiven kirkossa. Sit muuten alkoi jo olla aika valmis telttaan.