Lahjaleirillä on paljon erilaista tekemistä. Toimintapajat ovat toiminnassa torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 13.30–16.00. Muutokset mahdollisia

• LUOVUUSPAKETTI

Päärakennuksessa ja sen ympäristössä

KÄDENTAIDOT

Mitähän kaikkea sitä saisinkaan aikaiseksi näillä käsilläni? Tule tekemään itsellesi leiripeli tai jotakin muuta mukavaa.

KUMMALLINEN KUUNNELMA, IHMEELLINEN TARINA

Eräänä yönä vessareissulla sattui vähän kummia. Mitä? Tule, tehdään kuunnelmaa, ja selvitetään mitä sattuikaan… Paja alkaa aina puolen tunnin välein.

HEITTÄYDYTÄÄN

Tekisikö mieli pitää hauskaa ja testata omia näyttelijän taitoja? Tule Heittäydytään!- toimintapajaan ja päästä luovuutesi valloilleen! Paja alkaa vartin välein.

PUUKIEKKORIIPUS

Halutko hioa, vuolla tai jopa sahata? Vai keskitytkö mieluummin hienoon kuvaan ja viimeistelyyn? Työpajassa valmistetaan puukiekosta uskoa kuvaava symboli. Tekemisen innoittajana on Luther-ruusuke ja Reformaation 500 v. merkkivuosi.

MEDIAN PYÖRTEISSÄ

Tule kokeilemaan valokuvausta, videointia tai vaikka haastattelun tekemistä! Tuotetaan yhdessä leirimateriaalia Instagramiin ja leirin nettisivuille.

LAHJAKSI KIRJA OMALLA KIELELLÄ

Omakohtainen kuvakertomus siitä miten lähetystyöntekijä seikkailee vuorilla, jotta saisi vietyä lahjan perille. Onnistuuko hän ylittämään joen, jota vartioivat vesipuhvelit vai hajoaako silta auton painon alla? Entä millainen voi olla kieli, jolla ei vielä koskaan kirjoitettu mitään? Kertomus alkaa aina puolen tunnin välein.

PARTAHARJUN PIHAPELIT

Miten onnistuu pallon kuljettaminen labyrintissä? Entä saatko legot oikeaan osoitteeseen katapultin avulla? Muistatko vielä, minkä ämpärin alta paljastui lahjapaketti? Saadaanko yhdessä rengastettua tolpat sokkona oikeassa järjestyksessä? Tule viihtymään ja pelaamaan Partaharjun pihapelejä porukalla!

MOBIILIRASTIRATA

Seikkaile Lutherin jalanjäljissä Partaharjulla! Mukaan tarvitset kolmen hengen ryhmän ja verkkoyhteydessä olevan mobiililaitteen. Mobiilirata alkaa Partahovin pääovelta ja se on auki koko leirin ajan. Etsi sieltä karhu. Sen vierestä löydät tarkemmat ohjeet miten toimit, että saat mobiiliradan tehtävät auki puhelimeen tai padiin. Keksikää valmiiksi ryhmällenne nimi. Radan läpi käyneiden kesken arvotaan palkinto ja parhaat vastaajat kerrotaan leirin sivuilla.

MUSIIKKI

Työpajassa tutustutaan rytmien maailmaan ja maailman rytmeihin rumpuja ja lyömäsoittimia käyttäen. Löytyykö yhteinen pulssi, keksimmekö omia rytmejä, saanko kiinni kaverin rytmistä?

• LIIKUNTAPAKETTI

Urheilukentän, Ala-Voutilan ja rannan ympäristössä

Kokoontuminen urheilukentällä, lippuaukiolla. Rantaan kulkeminen tapahtuu Iivarin ja Erä- Kallen ohi, ei päärakennuksen kautta.

SUPERLON LAIVANUPOTUS

Tätä laivanupotusta pelataan kahdessa 2–4 hengen joukkueessa. Pelaajat asettautuvat pelialueelle ruutuihin, kukin edustaa yhtä oman joukkueensa laivaa. Toisen joukkueen pelaajat yrittävät omista ruuduistaan käsin märillä superlon-palasilla osua vastapuolen pelaajiin. Osumasta laiva uppoaa, eli pelaaja tippuu pois. Kumpi joukkue onnistuu upottamaan ensin koko vastapuolen laivaston?

KEPPIHEVOSTURNAJAISET

Tule ratsastamaan keppihevosilla ja suorittamaan erilaisia jännittäviä turnajaistehtäviä.

PERINNELEIKIT:

”Ole rottana kirkossa ja tikkuna laudalla!”– Tervetuloa leikkimään perinteisiä pihaleikkejä kanssamme. Tutustumme kirkonrottaan, kymmeneen tikkuun laudalla, viimeiseen pariin uunista ulos sekä muihin perinteisiin pihaleikkeihin.

FRISBEEGOLF

Tiedätkö mitä ovat bogey, par, birdie tai hole in one? Miten liitokiekko liittyy tähän kaikkeen? Nämä ja paljon muuta selviävät, kun tulet tutustumaan frisbeegolfin saloihin.

MÖKKIPELIT

Ei aina tarvitse olla mökillä voidakseen pelata mökkipelejä. Täällä voit tutustua erilaisiin tuttuihin ja vähän tuntemattomampiin mökkipeleihin kuten mölkky, hevosenkengän heitto, ketjun heitto, mutterisähly jne.

LAKANALENTIS

Lentopallo, muttei ihan tavallinen lentopallo. Tule viihtymään ja kisailemaan lakanalentiksen parissa.

VALOKUVASUUNNISTUS

Etsi kohteet kuvien avulla. Kerää koodit. Ja ylläty, mikä lahja lukkojen takaa löytyykään.

VESILEIKIT rannalla

Vettä voi käyttää paljon muuhunkin kuin uimiseen tai janojuomaksi, tässä muutama esimerkki:

 • Vesi?ilmapallo jono:
  Joukkueet asettuvat jonoihin niin että joukkueiden kilpailijat ovat noin puolentoista metrin välein toisistaan. Vesi-ilmapalloa on tarkoitus heittää aina jonossa seuraavalle. Mikä jono saa pallon pysymään kauimmin ehjänä?
 • Esineet vedessä:
  Rantavedessä kahlaussyvyydellä on 5–10 esinettä, jotka pitää poimia vedestä omien varpaiden avulla. Kuinka monta esinettä saat poimittua?
 • Risti-nolla joukkuepelinä
  Rannassa veden päällä kelluu ruudukko, johon joukkueet vuorotellen juoksevat laittamassa oman pallonsa. Jatketaan, kunnes toinen joukkue on saanut kolme palloa peräkkäin jonoon joko pystyyn, vaakaan tai vinottain.
 • Leipäkiven heitto
  Jokainen kerää ensin omat kivet alueelta ja sitten mennään porukalla heittämään ne järveen esim. suuren iltanuotion luota. Kuinka monta leipää saat heitettyä
 • Pallon kuljetus vedellä
  Rantavedessä kuljetetaan palloa niin että pelaajalla on käytössään litran pullo vettä. Kuinka pitkälle pallon voi saada veden avulla ”tönityksi”? Pelaaja ei saa koskea palloon itse eikä pullolla.
 • Lautan rakentaminen ja kuljetus pienen matkan verran
  Ryhmä rakentaa lautan paikalle rahdatuista tavaroista. Tarvikkeina voivat olla esim. mehukanisterit, ”pressu”, uintikellukkeet, laudat ja narut. Lautan valmistuttua sillä melotaan pieni matka, joka on merkitty rantaveteen. Pysyykö teidän lauttanne pinnalla?
 • Kolikkopajatso
  Saavissa on vettä ja sinne upotettu erikokoisia vesilaseja. Tehtävänä on saada kolikoita laseihin. Eri laseista saa eri määrän pisteitä.
 • Vesilitran viesti
  Ryhmä on jonossa ja kuljettaa litran vettä avoastiassa ensin päiden yli, sitten haarojen välistä takaisin, sitten oikealta puolelta ja sitten vasemmalta takaisin. Aika ja veden määrä ratkaisevat.

• LUONTOPAKETTI

Kivilän leirialueella

LUONTOPOLKU JOKAMIEHENOIKEUKSISTA

Suomessa on harvinaisen laajat jokamiehenoikeudet. On tärkeää, että me kaikki tunnemme jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet hyvin. Täällä rastiradalla pääset tutustumaan jokamiehen oikeuksiin.

PARTIOASIOITA

Solmu on varmasti monelle tuttu leikki. Tule katsomaan ja kokeilemaan, mitä kivaa solmuista voi saada aikaan. Solmujen avulla voit valmistaa itsellesi koristeen, jolla on myös oikea käyttötarkoitus.

RIMPUILURATA

Kukapa meistä ei olisi luonnossa rymynnyt? Tule kiipeilemään, tasapainoilemaan ja könyämään metsän matalaharjoiteradalle. Monenlaisia esteitä helpoista hieman vaativampiin. Tule testaamaan omia rajojasi ja ylittämään ne.

SOKKORATA

Tule, kulje ja tunnista! Kuljetaan sokkona narusta kiinni pitäen, ja tehdään matkan varrella erilaisia tunnistustehtäviä materiaaleista, tuoksuista tai äänistä.

METSÄÄN MENI -joukkuekisa

Tule mukaan vauhdikkaaseen joukkuekisaan. (2–5 hlön joukkueet). Kerääkö teidän joukkue nopeimmin kaikki kuusi merkkiä? On teillä hyvä tuuri? Miten sujuu kysymyksiin vastaaminen ja tehtävät vai menneekö metsään? P.S. Muista varoa rosvoa!

ÖTÖKKÄKOTI

Partaharjulla monta on ihmeellistä ötökkää. Tässä toimintapajassa osallistuja saa kerätä purkkiin pikkuisen ötökän ja rakentaa sille oman kotikolon.

GEOKÄTKÖILYVIHJESEIKKAILU

Toimintapisteellä etsitään Partaharjun tutusta ympäristöistä vihjeiden ja kuvien avulla ”geokätköjä”, joiden sisältä löytyy vihje seuraavalle kätkölle. Apuna tarvitset vain oman nokkeluutesi, päättely- sekä havainnointitaitosi ja salapoliisikykysi. Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan?

LEIRIJAKKARA

Tule ja tee itsellesi oma leirijakkara.